Instagramda Kore Dizi Aşkına

BİZ

Güney Koreli biriyle ilk karşılaşmam yurtdışında öğrenci olduğum yıllardaydı. Öğrenci yurdunda yan odada kalan bu Güney Koreli kadının “Babam oda arkadaşımın bir Türk olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olacak” cümlesi hafızama kazınmıştı. O zamana kadar hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığım bu ülke insanları için ne kadar önemli olduğumuzu o yıllarda öğrendim.

Güney Koreliler Nasıldı ki?

Yurt ortamında herkes kendi ülkesinin yemeklerini ikram ederken ilk kez kimchi ile tanışmış oldum. Bana “Yabancılar kimchiyi ya çok severler ya da nefret ederler” demişti. Ben bayılmıştım. Lahana turşusuna benzeyen bu yemek bizim damak tadımıza çok da uzak değildi. Aylar sonra kendi evinde ikram ettiği ve içinde hamsiye benzer balık gördüğümde garipsediğim yosun çorbasının tadı hala damağımda. Bir kaç basit yemek pişirmenin dışında mutfakla fazla alakam olmadığından aşçılığına imrenmiştim doğrusu. Dizilerle tanışınca anladım ki Koreliler için yemek ayrı bir sanat.

Kültürlerimiz hakkında konuşurken “siz de bize benziyorsunuz biz de “abla”, “abi” kelimelerini kullanıyoruz” demişti. Çünkü o sıralarda öğrendiğimiz Fransızca gibi latince kökenli bir çok dilde olmayan kavramlardı bu kelimeler. Ve evet, evinde saç parfümünden ki ilk o zaman haberdar olmuştum böyle bir üründen, ayak topuklarına sürdüğü kremlere kadar bir çok ürün kullandığını söylemişti. Ben daha 24 yaşımdayken 30’una gelmiş bu kadın benden çok daha genç duruyordu. Yıllar sonra Kore dizilerine merak sarınca iki ülkenin benzer ne çok noktası olduğunu daha iyi anladım.

Ve Güney Kore Dizileri Hayatımızda

Çocukluk arkadaşımın bahsetmesiyle uzun süredir ingilizlerin tüm polisiyelerini, romantik dönemde geçen dizilerini izliyorken kendimi Güney Kore insanlarının zarif, romantik kollarına attım. Ve bir daha da bu kollardan ayrılmadım.

Hayatıma renk katan ya da kolaylaştıran her şeyi etrafımdakilere de büyük heyecanla anlatmayı seviyorum. Böylece en yakın arkadaşımı da bu dünyaya çekmiş oldum. En büyük keyfimiz dünyanın farklı şehirlerini birlikte gezmek olan Yazar Stella Shin de böylece kore dizi sevdasına bulaşmış oldu. Hazır evlerimizden çıkamıyorken kardeşlerimiz ve arkadaşlarımızdan sonra bu sevdayı sizlerle de paylaşarak büyütmek istedik.

Ben daha çok romantik komedi, gerilimsiz tarihi, fantastik türü seviyorken, Yazar Stella Shin daha çok teknoloji, hukuk, bilim kurgu türü ve Yazar Voice Ryeon güçlü ailelerin savaşlarını anlatan dizileri seviyor. Böylece dizileri daha geniş bir yelpazede sizlerle paylaşabiliyoruz.

Zarif, neşeli, saygılı ve bize benzeyen yanlarıyla bu insanların dizileri kalplerimizde aşka dönüşüyor. Haliyle izleyen herkes gibi bir gün ülkeyi mutlaka ziyaret etmenin hayalini kurduruyor. Bu site bizlerin ortak düşü olarak bu aşka düşenlerin buluşma noktası olsun amacıyla kuruldu. Umarız ki buraya yolu düşen herkesin aşkını paylaşarak kocaman bir aile oluruz.

Kore Dizi Aşkına Yazarları

Günümüzde bir web sayfası yönetmek profesyonel bir iş. Bilişim dünyasına sonradan giren bir kuşak olarak bizim için yepyeni bir dünya. Amacımız hem sizlerle bir şeyler paylaşmak hem de kendimiz için keyifli zaman geçirmek. Açıkçası bu işin tahminimizden de daha fazla zaman ve emek istediğini ilk başlarda anlayamamıştık. Madem ki bu kadar uğraşıyoruz biraz da kendimiz için daha eğlenceli kılalım istedik ve kendimize yeni isimler seçtik. Biraz batı biraz doğu sentezi isimlerimiz sayesinde kendinize daha yakın hissettiğiniz yazarı kolayca takip edebilirsiniz.

Frenchy Mi Na : Kurucu & Köşe Yazarı

İstanbul Teknik Üniversitesinde okudu. Daha sonra bir süre yurt dışında yaşadı. Frenchy ön adı da buradan geliyor. Fransızcaya ve İngiliz edebiyatına olan aşkından sonra hayatına Kore dizileri girdi ve diğer tüm diziler rafa kalktı. Hiç bilmediği bir sektörün dizileri arasında “Hangisini izlesem?” sorusu bu sayfanın temellerini attı. Dünyayı birlikte gezdiği üniversite arkadaşının bilişime olan yatkınlığıyla hayali gerçek oldu.

Aynı zamanda Instagram sayfasının ana adminidir.

Stella Shin : Kurucu & Köşe Yazarı

İçerik editörlüğü ve blog yazarlığı eğitimleri alan aynı zamanda İTÜ’lü olan Stella Shin,  en yakın dostu Frenchy Mi Na’nın sayesinde K-Drama dünyasına girer. Teknoloji, sadelik, kibarlığın en üst seviyede olduğu Güney Kore onu çok etkiler. Böylece izlediği dizilerdeki izlenimlerden sizlerin de yararlanması için yazılar yazmaya başlar. Özellikle fantastik, bilim-kurgu, hukuk, aksiyon türlerindeki dizilerle sayfamızda.

Voice Ryeon : Köşe Yazarı

O da İstanbul Teknik Üniversitesinde okudu. Unnisi Stella Shin sayesinde Kore dizilerini takip etmeye başladı. Keyif aldığı dizileri izleyip, sizlerle paylaşmayı seviyor.

Sayfamızla ilgili tüm görüşleriniz, sorularınız için aşağıdaki formdan bize ulaşabilirsiniz.