Queen Woo Konusu ve Oyuncuları

Queen Woo | The Queen ‘Woo’ | 우씨 왕후
Tür: Aksiyon, Tarihsel, Melodram, Politik
Oyuncular: Jeon Jong Seo, Kim Moo Yeol, Ji Chang Wook, Jung Yoo Mi, Lee Soo Hyuk, Park Ji Hwan

Queen Woo Konusu:

Kore tarihinde iki kez kraliçe olan Woo Hee’in eşi Kral Gogukcheon’un ani ölümünün ardından kabileler arasında kıyasıya bir savaş başlar. Kraliçe Woo, otorite kazanmak isteyen beş kabilenin ve tahtın peşinde olan prenslerin hedefi haline gelir.  24 saat içinde yeni bir Kral bulmaya çalışır.

Oyuncuları:

Woo Hee (Jeon Jong Seo), Goguryeo’nun kraliçesidir. Hem güzelliği hem de zekası ile ün salmıştır. Ama mütevazi bir aileden geldiği için hiçbir yetkisi yoktur. Issız sarayda güvenebileceği tek kişi olan Kral Go Nam Moo çaresiz bir kriz yaşar. Hem kendisinin hem de ailesinin otoritesini tehlikeye atar.

Eul Pa So (Kim Moo Yeol), Kral’ın ordusunun generalidir. Goguryeo’nun başbakanı ve generalissimo olmak için elinden geleni yapmaktadır. Kral Go Nam Moo’nun kendisine olan güveniyle devlet işlerinden de sorumludur.  Kral’a olan sadakati ile güç arzusu arasında gidip gelir.

Go Nam Moo (Ji Chang Wook), Woo Hee’nin kocasıdır. Goguryeo’nun Kralıdır.  Han Hanedanlığının 30.000 askerine karşı 5.000 askeriyle zafer elde edebilecek kadar zeki bir beyne sahip olan Goguryeo Kralıdır. Nezakei ve asil ruhuyla mükemmel bir Kraldır. Onun yokluğu kısa sürede saraya kan getirir.

Woo Soon (Jung Yoo Mi), Kraliçe’nin kız kardeşidir. Kuzey’de muhteşem güzelliğiyle tanınmaktadır. Bir anlık tecihi kraliçe konumunu küçük kız kardeşine kaptırmasına sebep olur. Sarayda yeni bir kader bulmak için Woo Hee’yi bekleyen kadın konumuna düşer.

Go Bal Ki (Lee Soo Hyuk), Goguryeo tahtına aday olan üç prensten biridir.  Otorite mücadelesine katılarak gerilim dolu olayları beraberinde getirir.

Mu Gol (Park Ji Hwan), doğrudan Kral’ın altındaki kraliyet muhafızlarının başıdır.

Queen Woo Hakkında Bilgiler :

Yönetmen: Jung Se Kyo
Senarist: Lee Byung Hak
Yapımcı: TVING
imdb: –
Bölüm Sayısı: 8
Yapım Yılı: 2024
Yayın Tarihi: 29 Ağustos, 2024
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi, Salı
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore

 


Merhaba, bizi Instagramda takip etmeyi unutmayın: @koredizi_askina